17 februari 2017 schouwen
Gisteravond de eieren geschouwd, de bevruchting was erg goed.18 Bevruchte eieren, 2 eieren twijfel ik over of deze wel zullen doorgroeien, deze eieren hebben een kruis en zullen de volgende ronde weer worden geschouwd om te kijken of de bevruchting idd heeft door gezet.Voor als nog ziet alles er goed uit.
16 februari 2017 broeddag 6
dag 6
De aanleg van het snaveltje met daarop de eitand, deze eitand heeft het kuiken straks op dag 20/21 nodig om de harde eierschaal te breken.
Vandaag de eieren schouwen, spannendIk had 25 eieren waarvan Dozer( onze kater ) er 2 kapot gegooid heeft, dus nog 23 eieren over.1 ei bevat een barstje/deukje, deze heb ik met kaarsvet gedicht zodat er geen bacterieen enz het ei kunnen binnen dringen.
Reactie plaatsen
Reacties
14 februari 2017 broeddag 4
Vandaag is de aanleg van de tong
Reactie plaatsen
Reacties
11 februari 2017
De broedeieren in de kleur parelgrijs en parelgrijs koekoek heb ik vandaag in de machine gelegd, nu is het wachten, drie lange weken wachten.
Ik verwacht op 4 maart de uitkomst.
Reactie plaatsen
Reacties
6 Februari 2017 bijzondere kip
Mijn Februari blog begin ik met een wel hele bijzondere kip,
De zeldzame Vietnamese kippen ras genaamd de Dong Tao,
Dit ras wordt erg gewaardeerd om zijn heerlijke vlees, het ras heeft een van de meest dikste benen van welk kippen ras dan ook.
Dit ras wordt uitsluitend in de gemeente Dong Tao Khoai Chau district, gefokt.
Het ras werd in het verleden enkel en alleen gefokt voor de koningshuis
Dit zeldzame ras is nu gewaardeerd door fokkers van de kip en het vlees wordt geserveerd in dure restaurants., de benen zelf zijn een delicatesse.
De Dong Tao kip heeft een imposante figuur, een gezond lichaam en dikke benen bedekt met roodachtige schubben.
Een volwassen Dong Tao haan kan maximaal 6 kilo wegen en poten zo dik als een pols van een mens ontwikkelen. De kippen zijn over het algemeen wit terwijl de hanen kleurrijke veren hebben.
Persoonlijk vind ik het mooie kippen maar erg triest van hun poten.
Reactie plaatsen
Reacties